• Dištančné vyučovanie - 3.A

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline rozhodol o zákaze prevádzky v triede 3.A základnej školy od 18. 11. 2021 do 25. 11. 2021 (štvrtok) na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Táto trieda prechádza na dištančnú formu vyučovania a zostáva v karanténe.

            Rozhodnutie RÚVZ - 3.A.pdf

          • Súťaž Čitateľského klubu Slovart

          • Vydavateľstvo Slovart pravidelne v knižnom klube vyhlasuje súťaže, do ktorých sa radi zapájajú aj naši žiaci. Tohtoročná jesenná súťaž nebola vôbec jednoduchá, pretože okrem obľúbeného kreslenia, bolo potrebné aj napísať o múzeu, alebo historickej pamiatke, ktorú deti počas letných prázdnin navštívili. Deti z 2.A, 2.B a 3.B to však neodradilo a Čitkovi predstavili Vlastivedné múzeum v Krásne nad Kysucou, Expozíciu Jánošík a Terchová a Budatínsky hrad. Čitkovi sa výtvory našich detí páčili, za čo ich odmenil krásnymi knihami do triednych knižníc. Ďakujeme vydavateľstvu a deťom prajeme veľa čitateľských zážitkov. P. uč. Babišová, Holubková, Kolčáková

          • Prevzatie Ag samotestov

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že si môžete prevziať Ag samotesty dňa 15.11.2021 (pondelok) v budove základnej školy v čase od  11:45 hod. do 16:00 hod.

            Počet testov nám Okresný úrad Žilina, odbor školstva nenavýšil od poslednej objednávky. Z tohto dôvodu sa budú testy vydávať len tým rodičom, a to na podpis, ktorí dostali testy naposledy v októbri.  

            Povinnosťou rodiča je:

            -  oboznámiť sa s textom preberacieho protokolu, ktorý spolu so samotestami obdrží,

            - oboznámiť sa s návodom výrobcu na použitie:  Samodiagnostický test-návod na použitie.pdf

            V prípade pozitívneho výsledku ihneď telefonicky kontaktovať riaditeľa školy!!! 

          • „Deviatacka regionálka“

          • Deti z 9.ročníka pokračujú v rámci regionálnej výchovy v spoznávaní miestnej krajiny aj v tomto školskom roku. V stredajšie popoludnie (10.11.) sa vybrali do Campingu Belá Nižné Kamence, odkiaľ pokračovali na Hajasov vrch. Užili si výhľad na Belskú dolinu, vydýchli si a oddýchli pri kaplnke, pani učiteľke dokonca zapózovali aj spolu s čuvačom Edom a pokračovali naspäť cyklotrasou cez osadu Zlieň až do Belej. Snáď sa nám podarí do konca školského roka vymeniť pešiu chôdzu aj za rýchlejší bicykel, a tak prejsť novú cyklotrasu ;).

            Mgr.Hudecová

          • Dištančné vyučovanie - 6.B a 7.B

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline rozhodol o zákaze prevádzky v triedach 6.B a 7.B základnej školy od 11. 11. 2021 do 18. 11. 2021 (vrátane) na základe hlásenia potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Tieto triedy prechádzajú na dištančnú formu vyučovania a zostávajú v karanténe.

            Rozhodnutie RÚVZ.pdf

            Žiaci 6.B a 7.B triedy sú počas karantény automaticky odhlásení zo školských obedov.

          • Distribúcia Ag testov na domáce použitie

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na otázky zo strany rodičov ohľadom ďalšej distribúcie Ag testov na domáce použitie Vám oznamujeme, že Okresný úrad Žilina, odbor školstva realizuje distribúciu priebežne podľa počtu naskladnených testov. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR plánuje ďalšie doskladnenie testov v priebehu budúceho týždňa. Po naskladnení testov v Žiline a nasledne ich ďalšej distibúcii pre rodičov Vás budeme informovať.

          • Podmienky nástupu triedy do karantény

          • Vážení rodičia,

            podľa najnovšej verzie školského semaforu platí:

            V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič:

            - kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup,

            - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

            Žiaci z triedy, v ktorej žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, naďalej chodia do školy, pokým nie je pozitívny výsledok žiaka potvrdený PCR testom alebo Ag testom, ktorý je vykonaný v mobilnom odberovom mieste, kde testovaný žiak dostane potvrdenie o výsledku. V prípade, že žiak bude mať potvrdený pozitívny výsledok PCR testom alebo Ag testom, ktorý bol vykonaný v mobilnom odberovom mieste, idú žiaci triedy a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnym žiakom počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním Ag samotestom do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény).

          • Deti čítajú – Knižné štipendium

          • Žiaci 3.B a 6.C triedy sa zapojili do celoslovenského projektu Deti čítajú, v rámci ktorého si zaznamenávali knihy, ktoré prečítali v období od 1. januára 2021 do 30. júna 2021. Naše šiestačky sa zapojili do vyhodnotenia projektu, podarilo sa im prečítať veľké množstvo kníh počas tohto polroka a Miška a Emka Ťažké potvrdili, že deti stále veľa a rady čítajú. Miška sa umiestnila na krásnom 5. mieste a získala knižnú odmenu a Emka sa stala štipendistkou tretieho ročníka Knižného štipendia Kníhkupectva Na korze. Jej úlohou bude každý mesiac, od septembra 2021 do júna 2022, vybrať si knihu, ktorú dostane od kníhkupectva, a napísať na ňu recenziu, ktorá bude zverejnená na ich webe. Cieľom projektu je, aby štipendisti spoločne s knižnicou inšpirovali ďalších knihomoľov a predstavili im zaujímavé knihy. Blahoželám dievčatá, Mgr. Irena Kolčáková

          • Putovanie po hradoch v okolí Žiliny

          • V sobotu 9. októbra Školienky cestovali po hradoch v okolí Žiliny. Po tejto prechádzke ich však neboleli nohy, ale dozvedeli sa, koľko hradov tu v okolí Žiliny máme, kedy boli postavené, kto v nich býval a prečítali si aj povesti, ktoré sa k týmto tajomným miestam viažu. To všetko sa udialo v Krajskej knižnici v Žiline, odkiaľ putovali do skutočného divadelného sveta bábok v podkroví Rosenfeldovho paláca v Žiline. Expozícia, ktorá otvára tajomný svet bábok, nás previedla históriou Bábkového divadla Žilina, najstaršieho profesionálneho bábkového divadla na Slovensku. Kráčali sme po chodníku plnom histórie, stretli sme rôzne typy bábok, ocitli sme sa za oponou či v tieňovom divadle. Sobotňajšie dobrodružstvo sme ukončili v kníhkupectve, kde si Školienky kúpili obľúbené rozprávkové knižky. Mgr. Irena Kolčáková

          • Recyklohry v ŠKD

          • V novom školskom roku máme nové úlohy v projekte Recyklohry. Prvá úloha pre deti bola: Vyrob si domáci telefón. Výroba telefónov z téglikov deti veľmi zaujala. Najskôr neverili, že to bude fungovať, ale potom bola veľká zábava. V druhej úlohe sa mali deti zahrať: Ako sa

            zvieratká dorozumievajú bez mobilu? Aj plnenie tejto úlohy si detičky veľmi užili. Najskôr sme sa s deťmi rozprávali o zvieratkách a zvukoch aké vydávajú. Po prezlečení za zvieratká sa deti spoločne zahrali. Ako prvé sa stretli kozliatka s vlkom a dorozumievali sa len zvukmi. Potom sa stretli lesné zvieratká a žabky, ktoré sa tiež dorozumievali zvukmi a napokon sa stretli hospodárske zvieratká, ktorým išlo dorozumievanie tiež veľmi dobre. Deti si vyskúšali aj hru s bábkovými zvieratkami. Nakoniec sa objavila exotická skákajúca opica a veľký maco medveď s kravičkou a spoločne si všetky zvieratká zatancovali na pieseň „Medveďku daj labku“. Tretia úloha bola: Starý mobil sem! Všetkým deťom a rodičov ďakujeme za prinesené staré mobily. Zber malých a veľkých elektrozariadení, starých mobilov, batérií a tonerov pokračuje počas celého školského roka 2021/2022. Kolektív ŠKD

          • Dištančné vyučovanie - 7.A

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline rozhodol o zákaze prevádzky v triede 7.A základnej školy od 04. 11. 2021 do 13. 11. 2021 (vrátane) na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Táto trieda prechádza na dištančnú formu vyučovania a zostáva v karanténe.

            Rozhodnutie RÚVZ - 7.A.pdf

          • Prezenčné vyučovanie - 1. st. ZŠ

          • Vážení rodičia,

            všetci žiaci 1. st. ZŠ (1. - 4. ročník ZŠ) prechádzajú od 02. 11. 2021 (utorok) na prezenčnú formu vyučovania. ŠKD bude taktiež v prevádzke od 02. 11. 2021 (utorok).

          • Dištančné vyučovanie - 6.B

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline rozhodol o zákaze prevádzky v triede 6.B základnej školy od 28. 10. 2021 do 05. 11. 2021 (vrátane) na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Táto trieda prechádza na dištančnú formu vyučovania a zostáva v karanténe.

            Rozhodnutie RÚVZ - 6.B.pdf

          • Vyučovanie v 6.A a 8.A

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline rozhodol o zákaze prevádzky v triedach 6.A a 8.A základnej školy od 26. 10. 2021 do 01. 11. 2021 na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Tieto triedy  zostávajú v karanténe do 01.11.2021 (vrátane) a 02.11. 2021 (utorok) prechádzajú na prezenčnú formu vyučovania.

            Úradný záznam SŠ Belá 6.A a 8.A.pdf

          • Do školy na bicykli

          • Deti zo školského klubu prežili veľmi pekné dve športové popoludnia v rámci propagácie bicyklovania v projekte „Do školy na bicykli“, ktoré sme realizovali na našom dopravnom ihrisku, chodbe školy, v triede a na cyklotrase v Belej.

            Aktivity na udržanie mobility detí sme začali prezentáciou na interaktívnej tabuli „Smejka a Smejko na bicykloch“, pri ktorej si deti hravou formou preverili vedomosti o bezpečnosti na cestách a na bicykli. Po úvodnej motivácii deti plnili rôzne úlohy ako napr. skladanie semafora z PET vrchnákov, skladanie dopravných značiek zo stavebníc, určovanie poradia farieb na semafore, puzzle cyklistu, hrali dopravné pexeso, vyberali z rôznych predmetov výbavu cyklistu, na dopravnom ihrisku a na chodbe jazdili deti na kolobežkách a bicykloch okolo kuželov a podľa pravidiel a dopravných značiek. Za účasť v aktivitách počas kampane „Do školy na bicykli“ deti získali detské „Cyklistické preukazy“. Veľmi peknou aktivitou bolo bicyklovanie pani vychovávateliek a niektorých detí z ŠKD na cyklotrase. Už teraz sa všetci tešíme na novú cyklotrasu a veríme, že podobných spoločných akcií budeme mať v budúcnosti čo najviac.

            Prosíme všetkých rodičov i priateľov školy, aby nám do 28.10.2021 do 20.00 hod. dali svoj hlas o najpútavejšiu kampaň. Tri školy s najväčším počtom hlasov získajú do školy stojany na bicykle. Hlasovať za našu školu môžete na tomto linku: https://www.doskolynabicykli.sk/bela-spojena-skola-oslobodenia-c-165-bela/ . Vedenie školy, deti zo školského klubu a pani vychovávateľky ďakujú za Váš hlas J.

          • Dištančné vyučovanie

          • Vážení rodičia,

            podľa najnovšej verzie školského semaforu platí:

            V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič:

            - kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup,

            - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

            Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu naďalej chodí do školy, pokým nie je pozitívny výsledok žiaka potvrdený PCR testom.

          • Oznam ŠJ

          • Žiaci 8.A, 6.A, 3.A a 3.B triedy sú počas karantény odhlásení zo školských obedov.

          • Dištančné vyučovanie - 8.A

          • Vážení rodičia,

            žiaci 8.A triedy od pondelka (25. 10. 2021) prechádzajú na dištančnú formu vyučovania do odvolania (vydania rozhodnutia RÚVZ) a zostávajú v domácej karanténe na základe podozrenia na ochorenie Covid-19.