• Zatvorenie 1. triedy MŠ

          • Riaditeľstvo Spojenej školy Belá oznamuje rodičom, že na základe rozhodnutia RÚVZ v Žiline je 1. trieda MŠ - Včielky (od pani učiteľky M. Mrázikovej a L.Sušienky) zatvorená od 09. 12. 2021 do 17. 12. 2021. 

            Prosíme rodičov, aby si kontrolovali zdravotný stav dieťaťa. Deti budú odhlásené z obedov v ŠJ.

            Rozhodnutie.pdf

          • Vyučovanie v základnej škole

          • Vážení rodičia,

            základná škola (všetky triedy) prechádza od 10. 12. 2021 (piatok) - vrátane na prezenčnú formu vyučovania. Od 13. 12. 2021 (pondelok) 1. až 4. ročník ZŠ pokračujú v prezenčnej forme vyučovania a 5. až 9. ročník ZŠ prechádzajú opäť na dištančnú formu vyučovania. Vianočné prázdniny začínajú pre všetkých žiakov 20. 12. 2021 (pondelok). 

          • Geografická olympiáda

          • 24.11.2021 sa konalo školské kolo Geografickej olympiády. Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu prebehlo online formou prostredníctvom platformy EduPage. Obsahom súťaže bola prezentácia vedomostí a zručností detí v práci s atlasom a mapou. Súťaž prebehla písomnou formou a spočívala vo vypracovaní úloh v 100bodovom teste v časovom limite 90 minút. Súťaže sa zúčastnilo 23 detí z 5. až 9.ročníka, z toho 21 detí úspešne GO vyriešilo, za čo im patrí obrovská pochvala. Najúspešnejšími riešiteľmi GO v kategórii G – 5.ročník sú : Kubíková Romanka, Remenárová Dorotka, Pražiak Samko; v kategórii F – 6.-7.ročník : Mariašová Sianka, Cabadajová Linda, Franeková Vaneska; v kategórii E – 8.-9.ročník : Tomašová Tatiana, Frnčová Radka, Púček Ľubko. Gratulujeme a všetkým 3 postupujúcim z každej kategórie budeme držať prsty aj v okresnom kole v Žiline 17.2.2022. Mgr.Hudecová Anna

          • Workshopy z environmentálnej výchovy

          • Žiaci 3.B a 7.A triedy sa zapojili do projektu Žilinskej univerzity v Žiline s názvom Zlepšenie informovanosti verejnosti na úseku ochrany prírody a krajiny. Projekt sa realizuje v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia, je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ. Cieľom projektu je zvyšovať povedomie žiakov základných škôl a stredných škôl na území takmer celého Slovenska. Celkovo sa projekt realizuje na 40 základných školách. Tematicky bol rozdelený na tri časti: Územná ochrana (národné parky, chránené územia SR), Druhová ochrana (chránené rastliny a živočíchy na Slovensku) a Stráž prírody. Súčasťou projektu bol pracovný zošit plný rôznych náučných aktivít. Žiaci dostali možnosť aj kreatívne vyjadriť svoj vzťah k prírode, fúkacími fixami si sami ozdobili tašku aj tričko s motívom prírody. Workshopy boli spestrené zaujímavými prezentáciami. Ďakujeme Žilinskej univerzite v Žiline, pani lektorke Mgr. Alenke Vajdovej za nové poznatky a informácie, žiakom za aktivitu a chuť spolupracovať. Mgr. Irena Kolčáková

          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok?

          • 🎄🌟Vianoce sú viac ako ozdoby a darčeky... Ich hlavnou náplňou je šíriť lásku ❤️. A koľko sa jej zmestí do obyčajnej krabice od topánok? 🎁 Už druhým rokom sme sa s našimi žiakmi zapojili do tohto krásneho vianočného projektu. Aj keď v sťažených podmienkach, ale predsa sa nám podarilo vyzbierať a vytvoriť 25 krabičiek plných dobrôt a drobností , 10 Mikulášskych balíčkov a vianočné pozdravy, ktoré určite spravia radosť babičkám a deduškom v DSS Letokruhy v Žiline. Všetky krabice aj balíčky sme odovzdali kontaktnej osobe pani Veronike Galovičovej. Tešíme sa, že vieme potešiť a vyčariť úsmev aj v tejto ťažkej dobe. Veľká vďaka 🙏za spoluprácu patrí deťom, rodičom, pani učiteľkám a vychovávateľkám.

          • Projekt „Záložka do knihy spája školy“

          • Aj v tomto školskom roku 2021/2022 sme sa zapojili do česko-slovenského projektu – Záložka do knihy spája školy. Tohtoročná téma mala názov – Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní. Za partnera nám bola pridelená Základná škola Zavar. Do projektu sa zapojili deti z prvého aj druhého stupňa. Na hodinách SJL, výtvarnej výchovy, technickej výchovy nastal v priebehu októbra čulý pracovný ruch. Mnohí žiaci robili záložky s láskou a s radosťou, s cieľom niekoho obdarovať. Počet prihlásených žiakov bol 180. Zároveň sme do ZŠ Zavar so záložkami poslali aj drobné darčeky a propagačné materiály z nášho regiónu. Z partnerskej školy zo Zavaru sme tiež dostali balík pre deti, v ktorom boli nielen nádherné záložky, ale aj prekrásne materiály o ich obci a škole. Verím, že všetky záložky si nájdu v oboch školách svojich majiteľov a budú majiteľom robiť takú radosť, s akou boli vytvorené. Všetkým malým aj veľkým výtvarníkom a čitateľom veľmi pekne ďakujem za spoluprácu. PaedDr. Mária Holubková

          • Rozhodnutia RÚVZ pre základnú školu

          • Vážení rodičia,

            RÚVZ v čase od 30.11.2021 do 09.12.2021 nariaďuje nasledovné karanténne opatrenia v prevádzke Základnej školy, Oslobodenia 165, 013 05 Belá:

            1. zákaz činnosti - výchovno-vzdelávací proces prezenčnou formou,

            2. zákaz organizovania kultúrnych, spoločenských a športových podujatí pre deti a mládež.

            Na základe tohto rozhodnutia RÚVZ prechádza celá základná škola v Belej na dištančnú formu vyučovania. 

            RÚVZ vydal niekoľko ďalších rozhodnutí a nariaďuje povinnú karanténu v triedach: 

            1.B a 2.B - od 29. 11. 2021 do 05. 12. 2021

            4.A, 6.B a 3.oddelenie ŠKD - od 29. 11. 2021 do 06. 12. 2021

            5.A, 5.B, 6.C a 8.A - od 24. 11. 2021 do 02. 12. 2021  

            7.B - od 24. 11. 2021 do 03. 12. 2021

            Prosíme rodičov, aby deti, ktoré majú nariadenú povinnú karanténu ju dôsledne dodržiavali. Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu na škole, prosíme aj ostatné deti, aby sa zdržiavali v domácom prostredí.

            Rozhodnutia:

            Rozhodnutie o zákaze prevádzky ZŠ.pdf

            Rozhodnutie o karanténe tried: 1.B, 2.B, 4.A, 6.B, 3.oddelenie_SKD.pdf

            Rozhodnutie o karanténe tried: 5.A, 5.B, 6.C, 7.B, 8.A.pdf

             

          • Zákaz prevádzky Materskej školy

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline rozhodol o zákaze prevádzky Materskej školy  od 29.11.2021 (utorok) do 06.12.2021 na základe hlásenia potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-Co.V-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19.

            Rozhodnutie MŠ.pdf

            Predškoláci prechádzajú na dištančnú formu vyučovania a deti zostávajú v karanténe. Deťom budú zadané úlohy na každý deň, ktoré nájdete v sekcii „Predškoláci“. Bližšie informácie ohľadom online vyučovania budú priebežne zverejnené na stránke materskej školy.

            Viac tu: https://msbela.webnode.sk/

          • Dištančná forma vyučovania - ZŠ

          • Vážení rodičia,

            od 30.11.2021 (utorok) prechádza celá základná škola na základe rozhodnutia RÚVZ na dištančnú formu vyučovania. Žiaci budú mať všetky vyučovacie hodiny online formou podľa rozvrhu okrem výchovných predmetov: VYV, HUV, TSV, SRL, ETV, NBV, PVC, INF, THD, VCZ, RGV. Výchovné predmety budú prebiehať poslaním motivačného videa alebo motivačného listu zo strany vyučujúceho bez spätnej odpovede zo strany žiakov. Tzn., že úloha je dobrovoľná, motivuje žiaka k zmysluplnému tráveniu voľného času.

            Prosíme rodičov, aby deti, ktoré majú nariadenú povinnú karanténu ju dôsledne dodržiavali. Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu na škole, prosíme aj ostatné deti, aby sa zdržiavali v domácom prostredí.

            Všetci žiaci základnej školy sú od 30. 11. 2021 (utorok) do odvolania odhlásení z obedov v ŠJ.

          • Aktualizovaný školský semafor

          • Vážení rodičia,

            podľa najnovšieho školského semaforu aktualizovaného 26.11.2021 v prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič:

            - kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup,

            - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

            Žiaci z triedy, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov, idú do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia).

          • Dištančné vyučovanie - 4.A

          • Vážení rodičia,

            žiaci 4.A triedy základnej školy prechádzajú od 29. 11. 2021 (pondelok) na dištančnú formu vyučovania na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Na prezenčnú formu vyučovania môžu nastúpiť žiaci, ktorých rodičia požiadajú cez EduPage o výnimku z karantény (žiaci po prekonaní COVID-19 a zaočkovaní žiaci).

            Prosíme rodičov, ktorých deti zostávajú na dištančnom vzdelávaní, aby ich odhlásili z obedov v ŠJ.

          • Dištančné vyučovanie - 1.B a 2.B

          • Vážení rodičia,

            žiaci 1.B a 2.B triedy základnej školy prechádzajú od 29. 11. 2021 (pondelok) na dištančnú formu vyučovania na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Na prezenčnú formu vyučovania môžu nastúpiť žiaci, ktorých rodičia požiadajú cez EduPage o výnimku z karantény (žiaci po prekonaní COVID-19 a zaočkovaní žiaci).

            Prosíme rodičov, ktorých deti zostávajú na dištančnom vzdelávaní, aby ich odhlásili z obedov v ŠJ.

          • Potešme aj tieto Vianoce našich seniorov

          • Zapojte sa do zbierky Koľko lásky sa zmestí od krabice do topánok 2021.

            Naša škola sa už po druhýkrát zapája do zbierky Koľko lásky sa zmestí od krabice do topánok. Aj takto sa snažíme pomôcť osamelým seniorom, ktorí vianočné sviatky trávia bez svojich najbližších. Preto vložte do balíčka okrem sladkostí a maličkostí, ktoré potešia osamelé duše, aj kúsok lásky zo svojho srdca. Často sú to jediné darčeky, ktoré starčekovia a starenky dostanú. Krabičky odovzdáme kontaktnej osobe p. Katarínej Gaššovej najneskôr 02.12.2021.

            Máme možnosť pomôcť nasledovnými spôsobmi:

            1. Vytvoriť krabičky plné lásky ( osobitne zabalený spodok a vrch krabice, aby sa dala skontrolovať) alebo priniesť do triedy niečo do krabičky a spoločne v triede vyskladať krabičku plnú lásky.

            2. Vytvoriť láskyplné Mikulášske balíčky – zjednodušenú verziu krabičiek. V každom balíčku by malo byť niečo sladké, slané, niečo hrejivé a niečo od srdca, zabalené v Mikulášskom sáčku.

            3. Vytvoriť spolu s deťmi Vianočné pozdravy. Práve tieto ručne maľované alebo vyrobené obrázky sú pre starkých najvzácnejší dar a tak si ich radi vystavujú na svojich poličkách.

            ČÍM NAPLNIŤ KRABIČKU:

            Niečo SLADKÉ: Napríklad keksíky, perníčky, šalviové cukríky, hroznový cukor, DIA kekse, DIA čokoláda, piškóty, plnený croissant, ovocné detské taštičky, detská výživa, krabičkový džúsik, maslové kekse, venčeky, džem, mäkké sušené ovocie, detský nápoj so ,,sosáčikom,, na pitie …

            Niečo SLANÉ: Napríklad slané kekse, tyčinky, praclíky, kukuričné chrumky, krekery a pod.

            Niečo TEPLÉ: Napríklad káva, čaj, cappuccino, horúca čokoláda, Melta, Caro

            Niečo MäKKÉ: Napríklad mäkučké ponožky, papuče, rukavice, čiapka, šál, veselé ponožky, textilné kapesníky, malý mäkký uteráčik…

            Niečo VOŇAVÉ: Napríklad sprchový gél, šampón, tekuté mydlo, vlhčené servítky, telové mlieko, sprej, krém na ruky, krém na nohy, krém na tvár, balzam na pery, zubná pasta, corega tablety, toaletná voda, parfum..

            Niečo NA ZÁBAVU: Napríklad krížovky, osemsmerovky, sudoku, časopisy (Slovenka, Život, Žena a život, Napísal život, Zdravie), kniha básní, pekný román, duchovná literatúra, knihy s pozitívnou tematikou, žreb pre šťastie, vlastnoručne napísaný list od srdca…

            Niečo ZO SRDCA: Napríklad kresbičky od Vašich detí, ručné výrobky, prázdne pohľadnice s nalepenou známkou, drobnú vianočnú dekoráciu, soška anjelika, malý vankúšik, nahrievací vankúšik, malý plyšový macko do ruky, náramok na ruku, ruženec, pekná šálka, veselý pohár so slamkou, hrebienok, lapač snov, fotka v rámiku…

            ČO NEDAŤ DO KRABIČKY!

            · Používanú kozmetiku, drogériu alebo viditeľne nosené oblečenie

            · Otvorené potraviny alebo potraviny po záručnej dobe

            · Čerstvé ovocie a čerstvé potraviny (často sa pokazia kým je krabička odovzdaná)

            · Trvanlivé potraviny vhodné na tepelnú úpravu (napr. cestoviny, polievky, fazuľa, horčica, veci do mikrovlnky atď.)

            · Príliš veľké veci, ktoré zaberú veľkú časť krabice (napr. veľká krabica džúsu, veľké balenie papierových vreckoviek/ toal. papiera, veľká plyšová hračka)

            · Špecifický kus oblečenia (tepláky, sveter, pyžamo- ťažko trafiť veľkosť, keď neviete kto krabičku dostane)

            · Sviečky, zapaľovače, čistiace prostriedky

            · Lieky, alkohol

            · Šumivé rozpustné tablety do vody a rôzne vitamínové doplnky (nepoznáte zdravotný stav náhodného príjemcu, mohli by si ich pomýliť s cukríkmi)

            · Nebezpečné predmety (napr. ostré nožničky, pilníky, vreckový nožík atď.)

            · Zbytočnosti, ktoré Vám doma zavadzajú (napr. rôzne staré sošky, staré dekorácie, staré knihy nezaujímavého alebo pesimistického či hororového obsahu atď.)

            · Nezabalené krabičky vianočným papierom alebo zabalené krabičky vcelku ( nezabalený vrch a spodok zvlášť)

            · Obsahovo nevyvážené krabičky ( plná krabička len jedného kusu oblečenia, plná krabička len čajov alebo priveľa sladkostí či kozmetiky)

            · Mašle a stuhy na vrchu krabice (s krabičkami sa potom zle manipuluje a zle sa ukladajú na seba v obmedzenom priestore našich dobrovoľníkov)

            · Peniaze alebo iné hodnotné veci

          • Rozhodnutie RÚVZ o zákaze prevádzky v triedach 5.A, 5.B, 6.C, 7.B a 8.A

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline rozhodol o zákaze prevádzky v triedach 5.A, 5.B, 6.C a 8.A základnej školy od 24. 11. 2021 do 02. 12. 2021 (vrátane) a v triede 7.B základnej školy od 24. 11. 2021 do 03. 12. 2021 (vrátane) na základe hlásenia potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Tieto triedy prechádzajú na dištančnú formu vyučovania a zostávajú v karanténe.

            Rozhodnutie RÚVZ.pdf

            Žiaci týchto tried sú počas karantény automaticky odhlásení zo školských obedov.

          • Dištančné vyučovanie - 5.A, 5.B, 6.C, 8.A

          • Vážení rodičia,

            žiaci tried: 5.A, 5.B, 6.C a 8.A základnej školy prechádzajú od 25. 11. 2021 (štvrtok) na dištančnú formu vyučovania na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Žiaci týchto tried sú od zajtra odhlásení zo školských obedov.

          • Dištančné vyučovanie - 7.B

          • Vážení rodičia,

            žiaci 7.B triedy základnej školy prechádzajú od 24. 11. 2021 (streda) na dištančnú formu vyučovania na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. 

          • Súťaž pre žiakov II. stupňa - Návrh na MIKULÁŠSKY BALÍČEK

          • Ahojte žiaci,

            blíži sa nám nezadržateľne vianočné obdobie a v čase adventu je 6. 12 sv. Mikuláša. a sv. Mikuláš nosí balíčky. S balíčkami pre dobré deti súvisí súťaž. Navrhnite, ako by mal podľa Vás takýto balíček vyzerať.

            Podmienky: 1. Máte k dispozícii na nákup všetkého potrebného (obsah balíčka, jeho obal) 2 € (celková suma).

                                 2. Obsah balíčka tvorí zdravá strava (ovocie, zelenina, orechy, zdravé sladkosti, ...).

                                 3. Na dizajn balíčka môžete použiť aj materiál, ktorý sa dá recyklovať.

                                 4. Kreativita je vítaná, návrh sa však musí dať zrealizovať.

            Sme ekonomickí, ekologickí a zdravo žijúci. Váš návrh má obsahovať:

            • obsah balíčka s cenami – čo by ste kúpili, kde a za akú sumu (nezľavnená cena, akciová, ...)
            • grafický návrh obalu balíčka aj s materiálom, z ktorého bude a s cenou za materiál.

            Návrhy posielajte do 5. 12. 2020 na adresu vacvalovap@ssbela.sk. V prípade otázok alebo nejasností ma kontaktujte. Teším sa na všetky návrhy, ktoré pošlete. Návrhy budú ohodnotené aj ocenené a možno sa sv. Mikuláš nechá na budúci rok inšpirovať.

            Mgr. Petra Vácvalová

          • Nebojím sa zubného lekára

          • 14. október je Svetovým dňom pre budúcnosť bez zubného kazu. Pri tejto príležitosti si Slovenská komora zubných lekárov spolu so študentami zubného lekárstva pripravila online edukatívnu akciu pre žiakov I. stupňa ZŠ pod názvom „Nebojím sa zubného lekára“. Naši žiaci sa jej zúčastnili dňa 11. októbra 2021 prostredníctvom aplikácie ZOOM. Počas online prezentácie sa žiaci hravou formou venovali starostlivosti o ústne zdravie spolu s Elinkou a Mexíkom. Naučili sa, ako si majú správne čistiť zuby, a dozvedeli sa o vzniku a prevencii ochorení ústnej dutiny. Zúčastnení žiaci sa mohli zapojiť do výtvarnej súťaže o produkty značky Elmex. Žiaci 3.B triedy sa zapojili do súťaže o najkrajšiu kresbu na tému „Nebojím sa zubného lekára“ a uspeli traja žiaci: Miško Janík (1. miesto), Lucka Majerová (2. miesto) a Stelka Franeková (3. miesto). Aj spolužiaci výhercov dostali vzorky produktov ústnej hygieny od firmy Colgate – Palmolive, s.r.o. Výhercom úprimne gratulujeme a Slovenskej komore zubných lekárov v Bratislave ďakujeme. Mgr. Irena Kolčáková