• Karneval

          • Február je tradične mesiacom karnevalov a zábav. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní  aj v našej škole. Deti sa naň tešia celé týždne a úporne rozmýšľajú,  akú masku si zvolia. Pekne vyzdobené triedy, nápadité masky, ktoré sa snažili zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnosťou, veseliace sa deti, nič nechýbalo ani tento rok. Kvôli obmedzeniam sa karneval konal len v triedach, ale to vôbec nevadilo. Zábavné súťaže striedali iné aktivity, masky sa bavili a veselili. Odmenou pre deti boli pekné ceny, ich úsmev na tvári a spokojnosť.  Ďakujeme všetkým rodičom za spoluprácu a oceňujeme ich kreatívne nápady. Už teraz sa tešíme na organizovanie budúcoročného karnevalu na našej škole.

          • Materiálna a potravinová pomoc Ukrajine od ZŠ v Belej

          • Zbierka prebehne v budove základnej školy v Belej 2.3. 2022 - 3.3.2022 (streda a štvrtok) od 7:30 hod. do 17:00 hod. 

            Kto chce pomôcť, môže priniesť:

            Trvanlivé potraviny: konzervy s mäsom, rybami, paštéty, strukoviny, instantné polievky, džemy, káva, čaj, cukor, med, soľ, cestoviny, omáčky na cestoviny,

            Potraviny pre deti: sladkosti, detské príkrmy – sušené materské mlieko, detská výživa, krupica, kaše,

            Hygienické potreby: toaletný papier, dámske hygienické potreby (hyg. vložky napr.), plienky (všetky veľkosti), vlhčené vreckovky, šampóny a sprchovacie gély, pracie prostriedky, prostriedky na umývanie riadu, dezinfekcia, utierky dezinfekčné, papierové vreckovky, obrúsky, kuchynské utierky, respirátory, testy, rúška,

            Lieky: nurofen sirup, vitamíny,

            Iné potreby: teplé deky, spacie vaky, lekárničky a zdravotnícky materiál na potrebu prvej pomoci (Betadine a iné), termosky 10-20 litrové nádoby, jednorazový riad (príbory, poháre, misky, taniere).

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Recitačné kolo Hviezdoslavov Kubín patrí každoročne k tradičnej a veľmi obľúbenej súťaži našich žiakov. Aj tento školský rok sa dňa 9. februára uskutočnilo školské kolo, v ktorom si svoj talent vyskúšali žiaci prvého i druhého stupňa, a to prezenčnou i netradičnou online formou. Žiaci sa predstavili v prednese poézie a prózy. Oceňujeme výber literárnych ukážok, svedomitú prípravu a celkový prejav našich žiakov. Našu školu pôjdu do okresného kola reprezentovať v prednese poézie Nina Gabajová z 2.A a v prednese prózy Michal Janík z 3.B, Romana Hanuliaková zo 6.C, Sofia Zuziaková zo 7.A triedy.

            V I. kategórii 2. – 4. ročník v prednese poézie sa umiestnila na 1. mieste Ninka Gabajová, v prednese prózy sa umiestnil na 1. mieste Miško Janík, 2. miesto patrí Agátke Kuťovej a Martinkovi Cabadajovi, na 3. mieste sa umiestnili Tadeáško Sekerka a Karinka Gulášová.

            V II. kategórii 5. – 6. ročník sa v prednese prózy umiestnila na 1. mieste Romana Hanuliaková. 2. miesto patrí Karolíne Marunovej a 3. miesto Kataríne Ťažkej.

            V III. kategórii 7. – 9. ročník sa v prednese prózy umiestnila na 1. mieste Sofia Zuziaková. Našim víťazom držíme palce v ďalšom kole. Cabadajová, Pechotová

          • Tanečná telesná výchova

          • Aj naša škola sa zapojila do pilotného projektu ministerstva školstva MODULY. Projekt MODULY má jasný cieľ, a to priniesť do vyučovacieho procesu zaujímavý, inovatívny a inšpiratívny obsah a predstaviť žiakom aktívne spôsoby trávenia voľného času.

            Žiaci 2. až 4. ročníka sa počas 8 vyučovacích hodín zapojili do projektu StrikeDanceAcademyTanečná telesná výchova. Na začiatku každej hodiny deti  prostredníctvom videa privítal sám LaciStrike, ktorý ďeťom vysvetlil, predstavil a ukázal, čo sa na hodine bude diať. Veselá komunikácia bola obohatená o motivačný element v podobe rád a tipov ako tréning čo najlepšie zvládnuť. Každá hodina začínala  rozcvičkou, pokračovala jadrom hodiny, ktoré obsahovali základné tanečné kroky, ich možnosti kombinácie, freestyle a tiež jednoduché choreografie. Nenásilnou formou mali deti možnosť nielen sa prejaviť, ale aj zabaviť sa a zacvičiť si. Inovatívnosť projektu spočívala v spájaní cvičenia – tancovania s hudbou. Cieľom bolo, aby sa deti na hodiny telesnej výchovy tešili a bavil ich pohyb, čo sa určite podarilo splniť. Poďakovanie patrí lektorke tanca Barborke za jej trpezlivosť, ústretovosť a  úsmev na tvári.

          • Okresná geografická olympiáda

          • 17.2.2022 sa zúčastnilo okresného kola Geografickej olympiády 8 najšikovnejších detí postupujúcich z kola školského /24.11.2021/. Opäť súťažili online v kategóriách E,F,G a opäť všetci aj v tomto kole uspeli a stali sa úspešnými riešiteľmi GO. Napriek tomu, že do kola krajského nepostupujú (len prví traja z okresu), obsadili krásne miesta s úžasnými výsledkami. Gratulujeme Romanke Kubíkovej a Samkovi Pražiakovi 5.B, Sianke Mariašovej a Linduške Cabadajovej 6.B, Vaneske Franekovej 7.B, Ľubkovi Púčekovi 9.A, Radke Frnčovej a Táničke Tomašovej 9.B. Ďakujeme, sme na Vás pyšní ;) Mgr.Hudecová

          • Biologická olympiáda 2022

          • V okresnom kole Biologickej olympiády kat. C-TP konanom 10.2.2022 našu školu zastupovali súrodenci Mário 9.B a Evelýnka Púčkovci 8.A – postupujúci z kola školského /11.1.2022/. Uspeli, stali sa úspešnými riešiteľmi BO a skončili na krásnom 8. a 13.mieste. Srdečne gratulujeme ;).

            18.2.2022 prebehlo aj online školské kolo Biologickej olympiády v kategórii E (6.-9.roč.), kde si deti mohli vybrať z 3 odborností /botanika, zoológia, geológia/, v ktorých budú súťažiť. Všetkých 14 zúčastnených detí sa 45 minút popasovalo so zoológiou a všetci veľmi úspešne. Gratulujeme úspešným riešiteľom : Vaneska Jančíková, Desirée Megozzi, Lenka Ondrušíková, Danielka Vlková, Alicka a Karinka Olbrichtové 6.C, Klárka Kováčová, Sofinka Zuziaková 7.A, Vaneska Franeková, Dominika Pálešová, Miško Kubík 7.B, Evelýnka Púčková 8.A. Najlepšími riešiteľmi BO boli Majko Púček a Adamko Chabada z 9.B – obsadili prvé 2 miesta a postupujú do kola okresného /31.3.2022/. Budeme Vám chlapci veriť a veľmi držať prsty ;). Mgr.Hudecová

          • Valentínske programovanie a módna prehliadka

          • Sviatok sv. Valentína pripadá na 14. február. Je sviatkom všetkých zamilovaných a slávi sa už niekoľko desaťročí v rôznych kútoch sveta. Aj vďaka Nadácii Pontis a Telekom pri Nadácii Pontis sme si na hodinách informatiky spríjemnili tento deň akciou „Valentínske programovanie a módna prehliadka“. Žiaci 9. ročníkov mali v skupinách naprogramovať robotov tak, aby synchronizovane vykonávali pohyby a vydávali rôzne zvuky. Roboty boli doplnené o naprogramované micro:bity s LED pásikmi – ako módny doplnok, náhrdelníky alebo obojky pre roboty. Výsledok? Paráda, veď sa sami presvedčte.

            Mgr. Prílepková Mariašová

          • Prevzatie AG samotestov

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že si môžete prevziať Ag samotesty dňa 24. 02. 2022 (štvrtok) v budove základnej školy v čase od  11:45 hod. do 16:00 hod.

          • Kombinovaná forma vzdelávania - 8.A

          • Vážení rodičia,

            žiaci 8.A triedy základnej školy na základe rozhodnutia riaditeľa školy prechádzajú od 23. 02. 2022 (streda) do 25. 02. 2022 (piatok) na kombinovanú formu vzdelávania (spojenie prezenčnej a dištančnej formy vyučovania) z dôvodu hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Na prezenčnú formu vyučovania môžu nastúpiť žiaci, ktorých rodičia požiadali cez EduPage o výnimku z karantény (žiaci po prekonaní COVID-19 a zaočkovaní žiaci). Ostatní žiaci prechádzajú na dištančnú formu vyučovania a zostávajú v karanténe do 27. 02. 2022 (nedeľa).

            Žiaci, ktorí nebudú mať záujem o obedy v ŠJ, môžu sa odhlásiť z obedov do zajtra 8:00 hod.

            Rozhodnutie 8.A - 22.2.pdf

          • VALENTÍN

          • V termíne od 14.1. do 14.2. sa mohli všetky deti našej školy zapojiť do súťaže o najkrajší valentínsky pozdrav, odkaz alebo romantické vyznanie. Adresovať ho mohli spolužiakovi, kamarátovi, mamine, babke, pani učiteľke, platonickej láske... Odkazy mohli byť aj anonymné – bez odosielateľa - len s adresátom, ale potom už bez možnosti odmeny ;). Najviac valentínskych pozdravov bolo adresovaných do tried : 9.A, 8.A a 7.A. Krásne Valentínky pre rodičov v rámci tried vyrábali aj deti so svojimi pani učiteľkami na I.stupni, na II.stupni aj v rámci výtvarnej a technickej výchovy. Za najkrajšie Valentínky boli tento rok odmenení : 1.miesto – SAMKO PRAŽIAK 5.B /úžasná Valentínka pre maminku/, 2.miesto – MAJKA KRIŠTOFÍKOVÁ 5.A /krásny Valentínsky pozdrav/, 3.miesto – MAGDALÉNKA KRIŠTOFOVÁ 4.A /Valentínka pre kamarátov/, 4.miesto – Terezka Muráňová, Sofinka Kubová 6.C, Sofinka Zuziaková 7.A /Valentínky pre pani učiteľky/. Všetkým zúčastneným Valentínom a Valentínkam ešte raz ďakujem a odkazujem to, čo prváčatá vo svojich pozdravoch : „Valentín sa dneska hlási, chcelo by to pozdrav asi. Prečo iba v tento deň? Celý rok ťa milujem!“ Mgr.Hudecová

          • Dištančná forma vzdelávania - 3.B

          • Vážení rodičia,

            žiaci 3.B triedy základnej školy na základe rozhodnutia riaditeľa školy  prechádzajú od 10.02.2022 (štvrtok) do 14.02.2022 (pondelok) na dištančnú formu vzdelávania z dôvodu hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Žiaci prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania a zostávajú v karanténe do 14.02.2022 (pondelok).

            Žiaci 3.B triedy sú počas karantény automaticky odhlásení z obedov v ŠJ.

            Rozhodnutie_3.B-9.2.pdf​​​​​​​

          • Dištančná forma vzdelávania - 2.A

          • Vážení rodičia,

            žiaci 2.A triedy základnej školy na základe rozhodnutia riaditeľa školy  prechádzajú od 09.02.2022 (streda) do 11.02.2022 (piatok) na dištančnú formu vzdelávania z dôvodu hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Žiaci prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania a zostávajú v karanténe do 13.02.2022 (nedeľa).

            Žiaci 2.A triedy sú počas karantény automaticky odhlásení z obedov v ŠJ.

            Rozhodnutie_2.A-8.2.pdf​​​​​​​

          • Dištančná forma vzdelávania - 8.A

          • Vážení rodičia,

            žiaci 8.A triedy základnej školy na základe rozhodnutia riaditeľa školy  prechádzajú od 09.02.2022 (streda) do 11.02.2022 (piatok) na dištančnú formu vzdelávania z dôvodu hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Žiaci prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania a zostávajú v karanténe do 13.02.2022 (nedeľa).

            Žiaci 8.A triedy sú počas karantény automaticky odhlásení z obedov v ŠJ.

            Rozhodnutie_8.A-8.2.pdf​​​​​​​

          • Dištančná forma vzdelávania - 6.C

          • Vážení rodičia,

            žiaci 6.C triedy základnej školy na základe rozhodnutia riaditeľa školy  prechádzajú od 08.02.2022 (utorok) do 11.02.2022 (piatok) na dištančnú formu vzdelávania z dôvodu hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Žiaci prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania a zostávajú v karanténe do 12.02.2022 (sobota).

            Žiaci 6.C triedy sú počas karantény automaticky odhlásení z obedov v ŠJ.

          • Oznam školskej jedálne

          • Na základe rozhodnutia Obecného zastupiteľstva v Belej sa od 01.02.2022 zvyšujú platby za odobratú stravu v našej ŠJ a to nasledovne:

            • pre žiakov MŠ 0,29 eur na deň / 5,80 eur na mesiac/
            • pre žiakov 1.stupňa 0,26 eur na deň / 5,20 eur na mesiac/
            • pre žiakov 2. stupňa 0,27 eur na deň / 5,40 eur na mesiac/
            • pre žiakov športových tried 0,28 eur na deň / 5,60 eur na mesiac/
            • pre cudzích stravníkov 0,20 eur na deň / 4 eurá na mesiac/

            K navýšeniu platieb dochádza z dôvodu:

            •  zdražovania potravín /predchádzajúci  finančný limit nepostačoval na nákup potravín/ 
            • zvyšovania platieb za odobraté energie / preddavkové platby boli trojnásobne  navýšené /

            Aktuálne platby obedov sú k dispozícii na stránke ŠJ.

          • Prevzatie AG samotestov

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že si môžete prevziať Ag samotesty dňa 03.02.2022 (štvrtok) v budove základnej školy v čase od  11:45 hod. do 16:00 hod.

          • Šaliansky Maťko

          • Každoročne sa žiaci našej školy tešia na obľúbenú súťaž v prednese slovenskej povesti – Šaliansky Maťko. Súťaže sa zúčastnili žiaci 2. až 7. ročníka, kde využili svoj recitačný talent, a tak zabojovali o prvé miesto a postup do okresného kola. Ocenení boli títo žiaci: I. kategória - 1. miesto: Alexandra Slováčeková 3.B, 2. miesto: Matúš Melišík 3.B a Olívia Kuťová 3.B, 3. miesto: Alexandra Pikusová 3.A a Saška Majerová 2.B. II. Kategória - 1. miesto -, 2. miesto: Katarína Ťažká 5.A, 3. miesto: Adam Kvočka 5.B a Samuel Pražiak 5.B. III. kategória - 1.miesto: -, 2. miesto: Patrícia Zuziaková 6.B a Romana Hanuliaková 6.C. Našu školu bude vo februári reprezentovať v okresnom kole Alexandra Slováčeková z 3.B triedy. Alexandre držíme palce a všetkým zúčastneným recitátorom ďakujeme za prejavený záujem a dúfame, že v takom hojnom počte sa o rok stretneme opäť. Ďakujeme za pomoc a prípravu žiakov pani učiteľkám. Mgr. Zuzana Remenárová, Mgr. Mária Bielková

          • Dištančná forma vzdelávania - 9.B

          • Vážení rodičia,

            žiaci 9.B triedy základnej školy na základe rozhodnutia riaditeľa školy  prechádzajú od 02.02.2022 (streda) do 04.02.2022 (piatok) na dištančnú formu vzdelávania z dôvodu hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Žiaci prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania a zostávajú v karanténe do 06.02.2022 (nedeľa).

            Žiaci 9.B triedy sú počas karantény automaticky odhlásení z obedov v ŠJ.

            Rozhodnutie riaditeľa školy 9.B-1.2.pdf