• Výstava ovocia a zeleniny

          • Klub záhradkárov v školskej jedálni uskutočnil v dňoch 8. a 9. októbra VÝSTAVU ovocia a zeleniny. Svojimi vypestovanými kúskami ovocia a zeleniny sa mohli pochváliť aj niektorí učitelia (A.Přechová) a žiaci (Erika Holienková, Dávidko Pekar, Ľobko Hodoň, Samko Kvočka). Fotogaléria TU

          • Deň starých rodičov

          • V nedeľu 9. októbra 2011 sa v spolupráci s Obecným úradom Belá uskutočnilo posedenie a kultúrne vystúpenie našich žiakov, ktoré bolo venované našim starým rodičom. Naša škola sa nechala inšpirovať a chcela by celoslovensky presadiť Deň starých rodičov, ako prirodzené vyjadrenie vďaky a lásky našim najbližším. Všetky školy a škôlky, ktoré deklarovali svoju ochotu zapojiť sa, dostali od nadácie SOCIA symboly celej kampane – malé drevené nalepovacie lienky a informačné letáky o kampani. Tieto drevené lienky darovali Lienky Školienky našim starým rodičom po kultúrnom vystúpení. O kultúrne vyžitie sa postarali žiaci z MŠ pod vedením p.uč.Lahútovej, žiaci 2.B a 2.A triedy pod vedením p.uč.Bukovinskej, Sárika Zimenová z 3.A, žiačky 4.A pod vedením p.z.Kolčákovej, žiaci 4.B pod vedením p.uč.Holubkovej, žiaci G.Babiš a P.Bielka pod vedením p.uč.Babišovej, žiaci ZUŠ pod vedením p.uč.P.Stráskej, p.uč.Hučkovej, p.uč.Zuziakovej a p.uč.Ninisovej. Nechýbala samozrejme skvelá Belská muzika. Ďakujeme všetkým účinkujúcim, detským moderátorom a všetkým, ktorí zorganizovali tento deň. Mgr. Kolčáková   Fotogaléria TU!

          • Medzinárodný deň SRDCA

          • Dňa 29. septembra sme na našej škole oslávili MEDZINÁRODNÝ DEŇ SRDCA, v rámci projektu Zdravie v školách 2011.

            Aktivity na škole:

            ·       meranie krvného tlaku žiakom a zamestnancom školy v priebehu dňa

            ·       relácia do školského rozhlasu (žiaci 7.B, 4.A, 4.B)

            ·       prezentácie venované téme na hodinách INF, IFV, BIO, PDA

            ·       výtvarné spracovanie témy na hodinách VYV

            ·       BEH ZDRAVIA – počas 6. vyučovacej hodiny (dobrovoľná účasť žiakov a učiteľov)

            ·       vyhodnotenie behu

            ·       fotodokumentácia

            ·       články do školského časopisu, obecných novín, reg. novín

            Behu zdravia sa zúčastnilo 194 žiakov a 10 dospelých. Spoločné foto tvaru srdiečka tvorilo 233 žiakov a 12 dospelých.

            Všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii ĎAKUJEME !!! Fotogaléria TU

            Mgr. Kolčáková

          • LETNÝ TÁBOR

          • Už po 6-krát zorganizovala naša škola LETNÝ TÁBOR. Uskutočnil sa v termíne od 1.8.-7.8.2011 v penzióne POHODA v malebnom prostredí Hornej Oravy v obci Krušetnica. Žiaci mali možnosť nadviazať nové priateľstvá, zašportovať si, zasúťažiť, spoznať nový kraj, navštíviť Oravskú železnicu v Oravskej Lesnej, Ranč u Edyho, Slanický ostrov umenia, obec Klin, plaviť sa loďou po Oravskej priehrade, splavovať rieku Orava plťami a vyskúšať si rafting. Každá skupina v netradičných olympijských súťažiach, v plaveckých súťažiach a v hádaní hádaniek získala táborové EUROBELKY, za ktoré si mohol každý žiak nakúpiť rôzne predmety v táborovom obchode.

            Ďakujeme  sponzorom, ktorí poskytli vecné dary pre deti do tábora a predmety do táborového obchodu: Linos, Walmark, Slovenský olympijský výbor, Zmrzlina Belá, T-Com a T-Mobile, Prvá stavebná sporiteľňa, Wüstenrot - poisťovňa, Allianz, priatelia a rodičia školy.

            Ďakujeme Obecnému podniku Belá za bezpečnú dopravu žiakov a penziónu Pohoda za výbornú stravu a starostlivosť.

            Pripravili: p.uč. Kolčáková, Babišová, Sušienková

            FOTOGALÉRIA

          • Letné aktivity na našej škole

          • Letné prázdniny prinášajú veľa možností ako stráviť voľný čas. Aj naši žiaci mali možnosť spríjemniť si teplé júlové dni spolu so svojimi pani učiteľkami. Žiaci 3.A triedy si užili 5-dňové plávanie v Relaxačnom centre Terchovec, ktoré bolo ich odmenou za výhru "LISTY ZÁŽITKOV NADÁCIA ORANGE". Žiaci ostatných tried navštívili Camping Belá - Nižné Kamence, kde sa kúpali v bazéne a opekali. Čaká ich ešte návšteva Vrátnej a Terchovej. Pripravili p.uč.Kolčáková, Babišová, Holubková, Pechotová, Krištofíková A., Chabadová Z.

          • Najlepší žiak školy

          • Každoročne naša škola spoločne s Obecným úradom Belá vyhlasuje súťaž o NAJLEPŠIEHO ŽIAKA ŠKOLY. Podmienkou súťaže je: výborný prospech a úspešnosť v súťažiach (školských, okresných a celoslovenských). Súťaže sa zúčastňujú žiaci od siedmeho ročníka. Odmenou je vkladná knižka a diplom. V tomto školskom roku 2010/2011 získala 1. miesto : Zuzana Krištofíková 7.B, 2. miesto: Alžbeta Hanuliaková 8.B, 3. miesto: Natália Mihalčatínová 9.B  GRATULUJEME!

          • Vyhodnotenie ZBERU PAPIERA

          • V školskom roku 2010/2011 sme zbierali starý papier a železo.

             

            Vyhodnotenie zberu:

            1.miesto: 4.B trieda, ktorá nazbierala spolu 853 kg (zachránila 7 stromov) a 6.B trieda, ktorá nazbierala 1 367 kg (zachránila 11 stromov)

            2.miesto: 3.A trieda, ktorá nazbierala spolu 724 kg (zachránila 6 stromov) a 7.B trieda, ktorá nazbierala 868 kg (zachránila 7 stromov)

            3.miesto: 3.B trieda, ktorá nazbierala spolu 480 kg (zachránila 4 stromy) a 8.B trieda, ktorá nazbierala 507 kg (zachránila 4 stromy)

            Víťazné triedy získali finančnú odmenu.

            Zber pokračuje aj v ďalšom školskom roku. ĎAKUJEME VŠETKÝM, ktorí zbierajú starý papier a ochraňujú naše lesy!

          • Olympijský deň 2011

          • 28.6.2011 sa na našej škole uskutočnil OLYMPIJSKÝ DEŇ. Tradične sme ho zahájili olympijským behom žiakov 1. a 2. stupňa. Po vyhlásení výsledkov víťazov behu nasledovali súťaže netradičných olympijských disciplín žiakov 1. stupňa. Žiaci si mohli zasúťažiť v týchto disciplínach: Vrecia, Rachotiace plechovky, Šťuka a rak, Štuplíková, Skokan, Trojnohý beh, Rýchly ako Diskíto. 

            Víťazi OLYMPIJSKÉHO BEHU:

            dievčatá 2. stupeň: 1. miesto - Tatiana Bačinská 8.B, 2.miesto - Mária Součeková 7.A, 3.miesto - Mirka Svetlovská 7.A

            chlapci 2.stupeň: 1. miesto - Andrej Pechota 6.C, 2.miesto - Juraj Čelko 8.C, 3.miesto - Peter Svetlovský 6.C

            dievčatá 1.- 2.ročník: 1. miesto - Alžbetka Vráblová 2.B, 2.miesto - Adriána Bajanová 2.A, 3.miesto - Janka Danišková 2.A

            dievčatá 3.- 4.ročník: 1. miesto - Silvia Ondrášková 3.B, 2.miesto - Miriam Sušienková 4.A, 3.miesto - Zuzka Žideková 4.A

            chlapci 1.- 2.ročník: 1. miesto - Marek Miho 2.B, 2.miesto - Peter Franek 2.B, 3.miesto - Samko Hanuliek 1.A

            chlapci 3.- 4.ročník: 1. miesto - Dominik Múčka 4.B, 2.miesto - Michal Vrábel 4.A, 3.miesto - Jozef Žingora 4.A

            Výsledky netradičných olympijských disciplín 1. stupňa:

            1.-2. ročník:    1. miesto  2.A                            3.-4. ročník:    1. miesto  3.B

                                    2. miesto  2.B                                                    2. miesto  4.B

                                    3. miesto  1.A                                                    3. miesto  4.A

                                    4. miesto  1.B                                                    4. miesto   3.A

            Všetkým GRATULUJEME! Pripravili: p.uč.Babišová, Sušienková, Boháč

            FOTOGALÉRIA

        • Liga majstrov 2011
          • Liga majstrov 2011

          • Dňa 20.6.2011 sa na futbalovom ihrisku v Belej uskutočnila LIGA MAJSTROV - žiakov 1.- 4. ročníka. Pozvanie prijali aj žiaci z Lysice a Dolnej Tižiny.

            Umiestnenie: 1.- 2. ročník

            1. miesto – AC Miláno (Dolná Tižina), 2. miesto – Bayern Mníchov (2.A), 3. miesto – Arsenal Londýn (2.B), 4. miesto – SSC Neapol (1.A), 5. miesto – FC Liverpool (1.B)

            Umiestnenie: 3.- 4. ročník

            1. miesto – Manchester United (Dolná Tižina), 2. miesto – MŠK Žilina (4.A), 3. miesto – Real Madrid (4.B), 4. miesto – Juventus Turín (Lysica), 5. miesto – FC Barcelona (3.B), 6. miesto – Inter Miláno (3.A)

            Fotogaléria

          • Návšteva Národnej rady SR v Bratislave

          • Jednou z priorít Kancelárie NR SR je sprístupniť parlament verejnosti a uľahčiť osobný kontakt občanov s poslancami. Aj naši siedmaci, vďaka nášmu p. starostovi Ing. Matúšovi Krajčimu, navštívili Bratislavu a v sprievode vyškoleného pracovníka si mohli 14. 6. 2011 pozrieť budovu parlamentu a z balkóna rokovacej sály sledovať plenárne zasadnutie. Súčasťou prehliadky bolo aj stretnutie s poslancom NR SR - p. Hrušovským, s ktorým mohli diskutovať napr. o činnosti parlamentu a práci poslancov. Ďakujeme Obecnému úradu v Belej za zorganizovanie návštevy Bratislavy. Fotogaléria

          • Čítame s Osmijankom - pridaj sa aj ty!

          • Žiaci 3.A triedy Spojenej školy v Belej (okres Žilina) sa zapojili do 7. ročníka celoslovenskej čitateľskej súťaže pre žiakov vo veku 8 – 12 rokov : Čítame s Osmijankom - pridaj sa aj ty! Deti majú možnosť počas šiestich mesiacov, pretože samotná súťaž začína v októbri a končí v apríli nasledujúceho roka, spoznať osem vynikajúcich diel slovenských a svetových autorov,  čítať knižky a zabávať sa hľadaním odpovede na OSEM literárnych hádaniek. „Počas polroka sme sa zahrali na čitateľov, spisovateľov, výtvarníkov, fotografov a novinárov. Čítali sme v škole, doma a v Obecnej knižnici v Belej, kde sme aj recitovali úryvky z knihy ČIN-ČIN. Na pošte a v novinovom stánku v našej obci sme pátrali, aké detské časopisy a noviny sa tam dajú kúpiť. Na obecnom úrade, v škole, v školskej jedálni sme zisťovali, aké časopisy a noviny čítajú dospelí. Na našej triednej stránke sme spustili anketu, kde si naši rodičia kupujú časopisy a noviny. Hrali sme sa na ilustrátorov a na informatickej výchove sme kreslili Osmijanka a Guľka Bombuľka. Na hudobnej výchove sme Osmijankovi spievali a naše spevácke výkony sme natáčali. Každý žiak si vytvoril svoj vlastný časopis. Počas našej spoločnej polročnej práce sme vytvorili veľké LEPORELO, ktoré obsahovalo odpovede od každého žiaka na osem hádaniek. 1. júna na MDD sme sa dozvedeli úžasnú správu – získali sme hlavnú cenu literárnej súťaže CELODENNÝ ZÁJAZD do hlavného mesta SR, ktorý do súťaže sponzorsky venovala Cestovná kancelária TRANSTIP. 14. júna 2011 sme navštívili Bratislavu, kde náš čakal Osmijanko spolu s pani riaditeľkou Miroslavou Biznárovou a Máriou Števkovou, šéfredaktorkou vydavateľstva BUVIK. Navštívili sme Slavín, Bratislavský hrad, Staré Mesto, Múzeum historických interiérov, BIBIANU- medzinárodný dom umenia pre deti, kde sa konalo vyhodnotenie súťaže s Osmijankom. Za krásny a nezabudnuteľný zážitok ďakujeme Cestovnej kancelárii TRANSTIP a sprievodcovi pánovi Rudolfovi Šemberovi, pani Miroslave Biznárovej, pani Márii Števkovej a ich Osmijankovi, pánovi Antonovi Dendisovi za bezpečnú jazdu. Všetkým patrí naše VEĽKÉ ĎAKUJEM. Mgr. Irena Kolčáková a žiaci 3.A    Viac sa dozviete na našej stránke:  http://detislnka.webnode.sk/ 

        • Belsta Cup
          • Belsta Cup

          • 8.6.2011 ZŠ Belá v spolupráci s ŠK Belá zorganizovala 7. ročník futbalového turnaja starších žiakov Belsta Cup 2011. Turnaja sa zúčastnilo 5 mužstiev (ŠK Belá, Slavoj Trebišov, Výber ObFZ, Výber Stredoslovenského kraja a MŠK Žilina). Hralo sa so systémom každý s každým. V turnaji sa najlepšie darilo chlapcom z MŠK Žilina. Veľmi pekný úspech dosiahli chlapci z Belej, ktorí v ťažkej konkurencii obsadili pekné 2. miesto.

            Spestrením turnaja bola účasť prvoligových hráčov z MŠK Žilina - Momodou Ceesay, Prince Ofori, ktorí mali slávnostný výkop. Menovaní  hráči absolvovali fotenie s každým mužstvom a autogramiádu určenú pre hráčov a a divákov. Ocenení boli aj najlepší hráč Filip Remek (ŠK Belá), najlepší strelec – Dávid Lojdl (MŠK Žilina).

            Zostava ŠK Belá: Michal Hriník, Filip Remek, Milan Struhárňanský, Ján Hýll, Daniel Vrábeľ, Michal Špirka, Jakub Špirka, Jakub Kubík, Peter Mintách, Kristián Krška, Juraj Čelko, Dávid Majerov, Milan Vrábel, Kristián Struhárňanský, Denis Cvinger, tréner: Mgr. Ivan Černák, pripravil: Mgr. Ján Holúbek

            Fotogaléria

          • Matematický klokan

          • Matematický Klokan- úspešní žiaci

            Mária Boháčová 9.B – 85%, Simona Stráska 8.B – 95%, Alžbeta Hanuliaková 8.B – 90,8%, Dominika Boháčová 8.B – 90,8%, Ľudmila Muráňová 5.A – 95%

          • ČÍTAJME SI ... 2011

          • Linka detskej istoty pri SV pre UNICEF pripravila v stredu 31.5.2011 štvrtý ročník projektu „ČÍTAJME SI“, v rámci ktorého sa deti pokúsili o prekonanie minuloročných rekordov v Najpočetnejšom detskom čitateľskom maratóne, ktoré sú zapísané v Slovenskej knihe rekordov. V roku 2008 sa do Detského čitateľského maratónu LDI zapojilo 2912 detí v 27 knižniciach Slovenska, v roku 2009 10798 detí v 95 knižniciach a školských knižniciach a v roku 2010 to už bolo 21234 detí zo 140 mestských, miestnych a školských knižníc na Slovensku. Aj naša škola sa zapojila do čitateľského maratónu, ktorý prebiehal v Kultúrnom dome v Belej od 9,00 hod. - do 15,00 hod. Čítali žiaci: 3.A, 3.B, 4.A, 4.B, 5.A, 5.B, 5.C, 6.A, 6.B, 6.C, 7.A, 7.B, 7.C, 8.B. Do čítania sa zapojilo presne 180 žiakov našej školy. Svedkami rekordu boli: Mgr.V.Stráska a zástupca obce p.Jozef Ďurana, manažér kultúry. 

            30 480 je počet detí, ktoré čítali v čitateľskom maratóne 2011.  Aj vďaka našej účasti sa prekonal minuloročný rekord. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k prekonaniu minuloročného rekordu!  Pripravila Mgr. I.Kolčáková  Fotogaléria