• MILIÓNOVÝ ŠTVRTÁK

          • V pondelok 15.11.2010 o 14.00 hod. sa v novej škole uskutočnila súťaž MILIÓNOVÝ ŠTVRTÁK, ktorú zorganizoval REDAKČNO-VYDAVATEĽSKÝ krúžok - JAŠIDIELKO! Pozvaní boli všetci šikovní ŠTVRTÁCI, ktorí si overili svoje vedomosti. Poznáme víťaza: stala sa ňou Sonička Cabadajová zo 4.B triedy. Fotogaléria TU! Súťaž pripravila redakčná rada časopisu a p.uč. Kolčáková.

          • Noc duchov, tekvíc a strašidiel 2010

          • 29.10.2010 sme pre žiakov REDAKČNO-VYDAVATEĽSKÉHO krúžku, krúžku HRÁME DIVADLO a Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY pripravili NOC DUCHOV, TEKVÍC A STRAŠIDIEL. Spoločné stretnutie bolo v starej škole, kde sme si zložili všetky veci, nasúpili sme do autobusu a cestovali sme do Nezbudskej Lúčky. Odtiaľ sme prešli mostom cez rieku Váh a pomaly sme sa dostali na hrad Strečno, kde nás čakala strašidelná prehliadka hradu. Strašidlá boli strašidelné- my tiež, počasie nám prialo, bolo výborne. V Belej nás čakala večera  V MLYNE, diskotéka v kultúrnom dome a spacáky v starej škole. Touto cestou chceme poďakovať Obecnému podniku Belá - ktorý nám zabezpečil autobus a odviezol nás, Obecnému úradu Belá - ktorý nám prispel na večeru, Michalovi Digaňovi, ktorý nám pripravil výbornú diskotéku. ĎAKUJEME ! Organizačne pripravili p.uč. Kolčáková, Babišová, Chabadová Z., Krištofíková A., Pechotová.  FOTOGALÉRIA

          • PRO SLAVIS 2010

          • Triedny časopis DETI SLNKA získal 1. miesto v celoslovenskej súťaži triednych časopisov  1. - 4. ročníkov. Súťaž PRO SLAVIS každoročne organizuje Dom Matice slovenskej v Žiline spolu s Ministerstvom školstva SR. Tento rok to bol už 12. ročník, do súťaže sa zapojilo viac ako 90 škôl a súťažilo presne 303 časopisov.  Každoročne sa do tejto súťaže zapájajú aj školy zo Srbska, kde sa vyučuje slovenský jazyk. Naša škola do tejto súťaže posiela školský časopis a triedne časopisy od roku 2007. "MOC SLOV - spočíva v obsahu." - toto krásne motto ma oslovilo v príhovore hosťa súťaže. Mgr. Irena Kolčáková  FOTOGALÉRIA

          • Olympijské festivaly detí a mládeže Slovenska (OFDMS)

          • Olympijské hry, ktoré sa stali veľkolepým celosvetovým sviatkom športu, kultúry a mieru, inšpirovali a inšpirujú aj mnohých na Slovensku. V posledných rokoch sa rozšírilo usporadúvanie Olympijského festivalu detí a mládeže Slovenska (OFDMS) aj na našej škole. 27.10.2010 získala naša škola  ČESTNÉ UZNANIE za aktívnu prípravu a organizáciu OFDMS 2010. Ocenenie od prezidenta Slovenského olympijského výboru Františka Chmelára prevzal pán riaditeľ Mgr. Jozef Šugár. Vyhodnotenie sa konalo v Trnave a za aktívnu prácu v rámci Slovenska boli ocenené štyri školy - medzi ktorými bola práve aj naša škola. Heslom olympijských festivalov detí a mládeže Slovenska je: „Rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve".

          • MILIÓNOVÝ TRETIAK

          • V pondelok 18.10.2010 o 14.00 hod. sa v 6.B triede v novej škole uskutočnila súťaž MILIÓNOVÝ TRETIAK, ktorú zorganizoval REDAKČNO-VYDAVATEĽSKÝ krúžok - JAŠIDIELKO! Pozvaní boli všetci šikovní TRETIACI, ktorí si overili svoje vedomosti. Poznáme víťaza: stala sa ňou Žanetka Cabadajová z 3.A triedy. Fotogaléria TU! Súťaž pripravila redakčná rada časopisu a p.uč. Kolčáková.

          • OKTÓBER- MESIAC ÚCTY k starším

          • 14.10.2010

             

            Pri príležitosti MESIACA ÚCTY K STARŠÍM si žiaci 1. stupňa pripravili pekný príhovor a básničky, ktoré dnes predniesli do obecného rozhlasu. Dievčatá: Terezka Babničová (1.A), Anetka Pechotová (1.B), Sárika Zimenová (2.A), Simonka Mahútová (3.A), Katka Bukovinská (3.B), Barborka Kmecíková (4.A) a Natálka Adamovská (4.B)  nás presvedčili o tom, že sú výborné recitátorky. Pozrite si foto TU!

          • Rekonštrukcia školy

          • Na prelome mesiaca jún a júl 2010 sa začala nadstavba novej školskej budovy a rekonštrukcia budovy novej školy v rámci europrojektu " Do Európy rozvojom vzdelanosti a záujmových aktivít " na základe úspešného projektu podaného zriaďovateľom školy - Obecným úradom v Belej. Aj keď sa všetci nedočkavo tešíme na výsledok - modernú školu - pobyt v škole nám znepríjemňujú pracujúce stroje a hluk. Nezostáva nám, žiakom i učiteľom, iné ako sa obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti. Tak žiadame aj rodičov o zhovievavosť a trpezlivosť, pretože všetko, čo sa deje, robí sa predovšetkým v záujme detí, aby sme im mohli ponúknuť výchovu a vzdelávanie na čo najvyššej materiálnej i odbornej úrovni. Fotky z priebehu rekonštrukcie nájdete TU  a v sekcii fotoalbum. Postupne ich budeme dopĺňať a aktualizovať.

          • Svetový deň mlieka v školách

          • 29. septembra sme na 1. stupni PUTOVALI po mliečnej dráhe a oslávili sme Svetový deň mlieka na školách. Žiaci si pozreli "mliečne" DVD a dozvedeli sa všetko o výrobe mlieka, zasúťažili si, tvorili básničky a najšikovnejší získali DIPLOM. Putovanie pripravili p.učiteľky Kolčáková, Majerová, Bukovinská a Bielková.

            1. miesto získali triedy: 1.A, 2.B, 3.A a 4.B

            Gratulujeme!   Foto si môžete pozrieť TU !!!